MENI
13.2.2020

Održana 5. sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma

Na 5. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) utvrđena je usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH, te podržani principi Prijedloga zakona o dopuni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, čiji su predlagači poslanici Mirjana Marinković – Lepić i Predrag Kojović.

Komisija je utvrdila usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH, te podržala principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona Bosne i Hercegovine o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH utvrđena je i za Prijedlog zakona o elektronskoj identifikaciji i uslugama povjerenja za elektronske transakcije, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

S ciljem pribavljanja mišljenja Vijeće ministara BiH, Ustavnopravna komisija zatražila je od Doma produženje roka za dostavljanje izvještaja o usaglašenosti sa Ustavom i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o dopuni Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač poslanica Aida Baručija.

Komisija je odložila razmatranje u drugoj komisijskoj fazi Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o patentu, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija je odlučila da s dnevnog reda sjednice skine razmatranje zaključka Predstavničkog doma PSBiH s 3. sjednice, koji glasi: „Predstavnički dom PSBiH zadužuje Ustavnopravnu komisiju da obavi raspravu o primjeni člana 85. Poslovnika Predstavničkog doma PSBiH.“ (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću