MENI
11.2.2020

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić u odvojenim susretima razgovarao sa ambasadoricom Kraljevine Norveške u BiH i ambasadorom Kraljevine Nizozemske u BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić primio je u odvojenim susretima ambasadoricu Kraljevine Norveške u BiH Guri Rusten i ambasadora Kraljevine Nizozemske u BiH dr. Reinouta Vosa.

Tokom razgovora, konstatovano je da su odnosi između država dobri i prijateljski, ali da postoji prostor za unaprjeđenje saradnje. Predsjedavajući Zvizdić upoznao je ambasadore sa aktuelnom ekonomskom i političkom situacijom u BiH i sa ostvarenim ciljevima na putu euroatlantskih integracija. Zahvalio se na svemu što su prijateljske države uradile za Bosnu i Hercegovinu, posebno u oblasti investicija i ekonomske saradnje.

Ambasadorica Rusten rekla je da je Kraljevina Norveška veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i istaknula značaj bosanskohercegovačke dijaspore za unaprjeđenje saradnje dvije zemlje. Predsjedavajući Zvizdić i ambasadorica Rusten istaknuli su značaj organiziranja biznis foruma koji bi omogućili bolju saradnju i povezivanje privrednika.

Predsjedavajući Zvizdić se na kraju sastanka zahvalio ambasadorici Rusten, koja je bila u oproštajnoj posjeti, na podršci i poželio joj uspjeh u nastavku diplomatske karijere.

Tokom sastanka sa ambasadorom Kraljevine Nizozemske dr. Reinoutom Vosom konstatirano je da su evropske integracije, ekonomski razvoj, regionalna saradnja  i podrška malim i srednjim preduzećima neophodni za iskorak ka stvaranju povoljnijeg ambijenta za investicije i za poboljšanje cjelokupnog standarda građana.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasadori Rusten i Vos saglasili su se da je neophodno jačati ekonomski razvoj koji će, u konačnici, prevladati političke probleme." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću