MENI
6.2.2020

Održana 2. sjednica Zajedničke komisije za evropske integracije

Na 2. sjednici Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je Prijedlog odluke o načinu izbora i imenovanju članova Delegacije PSBiH u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) između PSBiH i Evropskog parlamenta.

Prema Prijedlogu odluke, koja će biti upućena Zajedničkom kolegiju oba doma PSBiH, Delegacija PSBiH u POSP-u imala bi 13 članova, od kojih bi 12 bili članovi Zajedničke komisije za evropske integracije, dok bi trinaestog člana predložio Zajednički kolegij oba doma PSBiH.

Zajednička komisija za evropske integracije PSBiH prihvatila je Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2017. i 2018. godinu.

Usvojen je Izvještaj o radu Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH za 2018. godinu, kao i Plan rada Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH za 2020. godinu.

Primajući k znanju Informaciju o 15., 16., i 17. sastanku Konferencije parlamentarnih komisija za evropske integracije/poslove zemalja učesnica u procesu stabilizacije i pridruživanja Jugostočne Evrope (COSAP), Zajednička komisija za evropske integracije PSBiH donijela je odluku da Zajedničkom kolegiju oba doma PSBiH predloži da Bosna i Hercegovina bude domaćin ovogodišnjeg COSAP-a. Također je predloženo da se Konferencija parlamentarnih komisija za evropske integracije/poslove zemalja učesnica u procesu stabilizacije i pridruživanja Jugostočne Evrope održi prije Samita Evropske unije u Zagrebu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću