MENI
3.2.2020

Održana 3. sjednica Komisije za saobraćaj i komunikacije

Na 3. sjednici Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržana je i u dalju parlamentarnu proceduru upućena poslanička inicijativa Damira Arnauta koja glasi: „Na osnovu člana 8. Poslovnika Predstavničkog doma PSBiH, podnosim poslaničku inicijativu kojom se od Ministarstva komunikacija i prometa BiH traži da pripremi i u proceduru dostavi izmjene i dopune Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, kojim bi se značajno pooštrile sankcije za vozače motornih vozila u praktičnom upravljanju vozilom kod kojih se utvrdi količina alkohola u krvi preko 1.5 g/kg (član 174. stav (2) Zakona)“.

Komisija nije podržala principe Prijedloga zakona o izmjeni i dopunama Zakona o putnim ispravama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač poslanik Damir Arnaut.

Komisija je usvojila Izvještaj o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju u 2018. godini.

K znanju je primljen Finansijski plan Državne regulatorne komisije za električnu energiju za 2019. i za 2020. godinu.

Komisija nije usvojila Izvještaj o radu i poslovanju BHRT-a za 2017. godinu, niti Izvještaj o realizaciji programskih planova BHT 1, BH Radija 1, Muzičke produkcije BHRT-a i Multimedije BHRT-a za 2017. godinu.

K znanju nije primljen Finansijski plan BHRT-a za 2018. godinu i planovi rada BHRT-a za 2018. godinu.

Komisija nije usvojila Izvještaj o realizaciji programskih planova BHT 1, BH Radija 1, Muzičke produkcije BHRT-a i Multimedije BHRT-a za 2018. godinu, niti Izvještaj o realizaciji Programskih planova BHRT-a i Finansijskog plana BHRT-a za 2019. godinu.

Nije usvojen ni Izvještaj o radu i poslovanju BHRT-a za 2018. godinu.

Komisija je usvojila Izvještaj o radu Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH u 2019. godini.

Komisija je podržala Inicijativu Udruženja vlasnika putujućih zabavnih parkova u Bosni i Hercegovini. S tim u vezi, Komisija je zadužila Ministarstvo komunikacija i prometa BiH da, izmjenom odgovarajućeg Pravilnika, riješi ovo pitanje do kraja 2020. godine. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću