MENI
3.2.2020

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Nikola Špirić primio u oproštajnu posjetu ambasadoricu Kraljevine Norveške u BiH

"Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Nikola Špirić primio je danas u oproštajnu posjetu  ambasadoricu Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Guri Rusten.

Dr. Špirić zahvalio se ambasadorici Rusten na ličnom angažmanu i doprinosu na unaprjeđenju bilateralnih odnosa. U razgovoru je istaknuto da je Kraljevina Norveška, kao prijateljska zemlja, kontinuirano podržavala izgradnju demokratskih institucija, napore vlasti u procesu pridruživanja Europskoj uniji, te učestvovala u razvojnim i humanitarnim aktivnostima. Ukupan obim pomoći u dosadašnjem periodu iznosi oko 400 miliona eura, rečeno je na sastanku.

Tokom susreta izraženo je obostrano uvjerenje da će se dobri politički odnosi nastaviti, te pozitivno djelovati na unapređenje ekonomske saradnje." (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda dr. Nikole Špirića) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću