MENI
16.1.2020

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojša Radmanović razgovarao sa delegacijom naučnika iz Rusije

"Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović razgovarao je danas u Sarajevu sa delegacijom naučnika iz Ruske Federacije, koju su predvodili potpredsjednik Ruske akademije nauka i član Predsjedništva Ruskog istorijskog društva Nikolaj Makarov i član Predsjedništva Ruskog istorijskog društva i izvršni direktor fonda „Istorija domovine“ Konstantin Mogilevskij.

Delegacija ruskih naučnika boravi u BiH povodom otvaranja izložbe pod nazivom "Put do pobjede: istorijski izvori svjedoče“, koja će večeras, u okviru obilježavanja 75. godišnjice pobjede nad fašizmom, biti otvorena u galeriji „Novi hram“ u Sarajevu.

Tokom susreta bilo je riječi o sadržaju izložbene postavke, kao i o daljoj saradnji između BiH i Ruske Federacije na planu nauke i kulture.

Susretu zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma gospodina Radmanovića i delegacije ruskih naučnika prisustvovali su i predstavnici Ambasade Ruske Federacije u BiH." (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojše Radmanovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću