MENI
20.12.2019

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović primio u oproštajnu posjetu šefa Ureda Vijeća Evrope u BiH

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović primio je danas u oproštajnu posjetu šefa Ureda Vijeća Evrope u BiH Drahoslava Stefáneka.

Prilikom susreta razmijenjena su mišljenja o aktivnostima u kontekstu približavanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, o političkoj situaciji u BiH, te o aktivnostima Vijeća Evrope.

Sagovornici su se složili da je važno uspostaviti Vijeće ministara i parlamentarnu većinu u Predstavničkog i Domu naroda PSBiH, kako bi se imenovala parlamentarna delegacija BiH za učešće u radu i odlučivanju unutar Vijeća Evrope.

Tokom sastanka izraženo je pozitivno očekivanje za kompromis političkih partnera pri pronalasku rješenja koja će omogućiti uspješnu provedbu odluka Evropskog suda za ljudska prava, kao i odluku Ustavnog suda BiH pri izmjeni Izbornog zakona BiH.

Na sastanku se razgovaralo i o projektima koje je Vijeće Evrope realiziralo u BiH u proteklom vremenu, kao i trenutnim projektima. Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dobrom saradnjom u proteklom mandatu.

Na kraju susreta dr. Čović se zahvalio šefu Kancelarije Vijeća Evrope u BiH Drahoslavu Stefáneku na njegovom radu tokom mandata u BiH, te mu poželio mnogo uspjeha u nastavku diplomatske karijere. (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću