MENI
12.12.2019

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić sastao se s ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić sastao se s ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH, Nj.E. Hanijem Abdullahom Mominahom.

Tokom razgovora, potvrđeni su dobri bilateralni odnosi između dvije zemlje, te je izražena volja za daljim razvojem prijateljskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije.

Poseban fokus razgovora bio je na potrebi izmjene zakonskih rješenja u cilju olakšanja i unapređenja ambijenta za investicije u Bosni i Hercegovini, što je neophodan preduvjet za povećanje saudijskih investicija u Bosni i Hercegovini. S tim u vezi, istaknuto je opredjeljenje da se radi na olakšanju viznog režima što može imati pozitivne efekte za obje zemlje.

Također, naglašeno je da Kraljevina Saudijska Arabija podržava reformske procese u Bosni i Hercegovini, kao i to da je potrebno povećati obim robne razmjene između dvije zemlje, kako bi se dodatno unaprijedili postojeći dobri odnosi." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću