MENI
6.12.2019

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović učestvovao na konferenciji "Demokršćanske vrijednosti u politici i društvu"

"Zaklada hrvatskog državnog zavjeta i fondacija „Konrad Adenauer“ organizirale su 5. decembra 2019. u Zagrebu tradicionalnu konferenciju pod nazivom "Demokršćanske vrijednosti u politici i društvu".

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović učestvovao je na konferenciji, te govorio o demokršćanskim vrijednostima u politici i društvu u Bosni i Hercegovini.

Dr. Čović je u svom obraćanju istaknuo kako u specifičnom bosanskohercegovačkom političkom ambijentu svoje djelovanje temelji između ostalog na kršćanskoj tradiciji hrvatskog naroda promičući, čuvajući i unaprjeđujući one vrijednosti koje odražavaju njegov identitet, zalažući se Bosna i Hercegovina bude demokratska, zajednička država tri suverena, ravnopravna i konstitutivna naroda na cijelom njezinu teritoriju.

Naglasio je i kako se danas suočavamo s neobjašnjivim nedemokršćanskim, gotovo iracionalnim, nasrtajima na ideje pluralizma, federalizma, društveno-političke jednakopravnosti, te istaknuo kako je razumijevanje i praštanje do pomirenja put nadilaženja suprotstavljenosti i napetosti među narodima i u Bosni i Hercegovini.

Bosna i Hercegovina je jedino moguća kao država tri jednakopravna konstitutivna naroda, u kojoj se garantuju ljudska i građanska prava prema najvišim međunarodnim standardima, i to su naše vrijednosti za koje se zalažemo u BiH, istaknuo je Čović.

U ime organizatora prisutnima su se u pozdravnom govoru obratili direktor Zakladne  uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta Srećko Prusina i zamjenik predsjednika fondacije „Konrad Adenauer“ Hermann Gröhe.

Na konferenciji je govorio i potpredsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, bivši predsjednik Vlade Republike Slovenije i predsjednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta Željko Tanjić i rukovodilac Kabineta fondacije „Konrad Adenauer“ u Zagrebu Holeger Haibach." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću