MENI
26.11.2019

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojša Radmanović primio delegaciju Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope

"Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanovićprimio je danas delegaciju Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope.

Na sastanku je bilo riječi o izmjeni Izbornog zakona BiH, u svjetlu lokalnih izbora koji se održavaju sljedeće godine.

Razgovarano je i o presudama Evropskog suda za ljudska prava, s posebnim osvrtom na situaciju u gradu Mostaru, u kojem lokalni izbori nisu održani od 2008. godine. Bilo je riječi o obavezama institucija BiH u vezi sa implementacijom presude Evropskog suda za ljudska prava koja se odnosi na održavanje izbora za organe vlasti u gradu Mostaru.

Sagovornici su složili oko toga da je Bosni i Hercegovini potrebna modernizacija izbornog procesa i uvođenje elektronskog glasanja, kao i pomoć međunarodne zajednice u pogledu nabavke potrebne opreme i obuke ljudi koji bi radili u kontroli tog procesa". (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojše Radmanovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću