MENI
22.11.2019

Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto učestvovat će u Berlinu na 14. forumu UN o upravljanju internetom

Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto učestvovat će na 14. forumu Ujedinjenih nacija o upravljanju internetom, koji će se od 25. do 29. novembra održati u Berlinu.

Gospođa Krišto, koja u Berlin putuje na poziv predsjednika njemačkog Bundestaga Wolfganga Schäublea i predsjedavajućeg Komiteta za digitalnu agendu Bundestaga Jimmyja Schulza, učestvovat će na prvom parlamentarnom sastanku koji se organizuje u okviru ovog globalnog skupa o upravljanju internetom.

Posebna pažnja tokom foruma bit će posvećena jačanju parlamentarne dimenzije globalnog upravljanja internetom. Kako su organizatori najavili, cilj je okupiti vodeće parlamentarce kako bi razgovarali o zajedničkim rješenjima u vezi s rastućim digitalnim tehnologijama i tržištem, kao i o značaju prekograničnog upravljanja podacima, intetnetskoj sigurnosti i e-uključivanju marginalizovanih grupa u digitalnom svijetu.

Očekuje se da će forum u Berlinu, čija sveobuhvatna tema nosi naslov „Jedan svijet. Jedna mreža. Jedna vizija“,  okupiti više od tri hiljade predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti iz cijelog svijeta. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću