MENI
14.11.2019

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Zvizdić primio sekretara ministra za islamska pitanja, misionarstvo i uputu Kraljevine Saudijske Arabije

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić sastao se danas sa sekretarom ministra za islamska pitanja, misionarstvo i uputu Kraljevine Saudijske Arabije, Muhammedom bin Abdulvahidom el-'Arifijem.

Tokom razgovora dr. Zvizdić se zahvalio Kraljevini Saudijskoj Arabiji na svemu što je u prethodnom periodu urađeno za Bosnu i Hercegovinu, a posebno na pomoći koju Kraljevina Saudijska Arabija kontinuirano pruža našoj zemlji. Istaknuto je opredjeljenje Bosne i Hercegovine ka euroatlantskim integracijama, što doprinosi trajnom miru i stabilnosti, a s tim u vezi i prilivu novih investicija. Dr. Zvizdić je naglasio da je Bosna i Hercegovina zemlja tolerancije, u kojoj se konstantno radi na pomirenju i unapređenju odnosa, jer predstavljamo primjer zemlje u kojoj vjekovima u suživotu žive pripadnici četiri monoteističke religije.

Gospodin Muhammed bin Abdulvahid el-'Arifi se zahvalio na toplom dočeku u Bosni i Hercegovini i uputio čestitke građanima Bosne i Hercegovine povodom nastupajućeg Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Potvrdio je da Bosna i Hercegovina uistinu predstavlja primjer suživota različitih naroda i naglasio da zbog toga jedni sa drugima treba da razmjenjujemo pozitivna iskustva i prakse. Danas je visoki gost prenio najljepše želje kraljevske porodice i naroda Kraljevine Saudijske Arabije za uspjeh Bosne i Hercegovine i svih naroda u njoj. (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću