MENI
14.11.2019

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Grčke u BiH

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović primio je danas u Sarajevu u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Grčke u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Georgiosa Iliopulosa.

Tokom sastanka, dužnosnici su razgovarali o prethodnom mandatnom periodu, aktuelnoj političkoj situaciji, pohvalnoj bilateralnoj saradnji i euroatlantskim integracijama.

Dr. Čović izrazio je zadovoljstvo dobrim i prijateljskim političkim odnosima, visokom nivoom saradnje i usaglašenim stavovima o pitanjima od zajedničkog interesa. Naglasio je kako su članstvo u Evropskoj uniji (EU) i NATO-u vodeći ciljevi vanjske politike, koji će osigurati mirnu i stabilnu budućnost.

Istaknuto je kako je otvorena i ustrajna podrška euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine ustanovila Republiku Grčku kao snažnog zagovornika bržeg prihvaćanja BiH u EU i NATO.

Dr. Dragan Čović ovom prilikom zahvalio je ambasadoru Iliopulosu na istaknutom doprinosu Bosni i Hercegovini, te zaželio uspjeh u budućim poduhvatima." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću