MENI
14.11.2019

Poslanici u Predstavničkom domu Predrag Kožul i Edin Mušić učestvovali u radu Regionalne radionice o jačanju saradnje parlamenata i državnih revizorskih institucija

Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Predrag Kožul i Edin Mušić učestvovali su u radu Regionalne radionice o jačanju saradnje parlamenata i državnih revizorskih institucija, koja je održana u Podgorici.

Radionicu, koju su zajednički organizirali Odbor za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore i Svjetska banka, otvorili su svojim obraćanjima predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović i šef Ureda Svjetske banke za BiH i Crnu Goru Emanuel Salinas. Brajović je u svom izlaganju istaknuo značaj aktivnosti Mreže parlamentarnih odbora za ekonomiju, finansije i evropske integracije, koja je, kako je rekao, snažno doprinijela povezivanju parlamentaraca u našem regionu.

Tokom radionice razmijenjena su iskustva i dobre prakse u vezi sa saradnjom parlamenata i parlamentarnih odbora sa državnim revizorskim institucijama. U raspravi učesnici radionice iznijeli su jedinstven stav da je kvalitetna kontrolna i nadzorna uloga jedna od najvažnijih funkcija svakog parlamenta i temelj razvoja parlamentarne demokratije.

Naglašen je značaj bliske saradnje parlamenata i parlamentarnih odbora sa vrhovnim revizorskim institucijama, te preporučeno potpisivanje zvaničnih dokumenata o saradnji parlamenata i državnih revizorskih institucija s ciljem ostvarivanja djelotvorne budžetske kontrole, promoviranja odgovornosti, transparentnosti i dobrog rukovođenja u oblasti javnih finansija. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću