MENI
6.11.2019.

Одржана 55. сједница Савјета националних мањина БиХ

Савјет националних мањина Босне и Херцеговине на 55. сједници именовало је Андрију Сватока, Драгана Марковића и Силвију Вујовић за чланове Координационог одбора националних мањина. За замјенске чланове Савјет је именовао Јованку Манзаловић Шалаку и Неџада Јусића.

Такође, Савјет је усвојио закључак о упућивању дописа Парламентарној скупштини БиХ у вези са иницијативом за доношење Закона о вијећима/савјетима националних мањина у БиХ, предлагача Неџада Јусића..

Чланови Савјета националних мањина одлучили су, да, након што су са 54. сједнице упутили допис сарајевској општини Центар поводом информације о извршењу налога Инспектората Општине Центар за рушење куће у насељу Горица, Општина Центар, Сарајево, у власништву гђе. Рамизе Фејзагић, упуте додатну ургенцију за доставу информација траженим у допису.

Дописом су тражене информације о разлозима рушења куће, наводима власнице куће да су остали без било какве врсте смјештаја, те да ли Општина Центар намјерава подузети активности да се проблем стамбеног рјешавања Рома ријеши на адекватан начин, с циљем да се у будућности избјегну слични догађаји. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу