MENI
6.11.2019

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović primio u nastupnu posjetu ambasadoricu SR Njemačke u BiH

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović primio je danas u Sarajevu u nastupnu posjetu ambasadoricu Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Margaret Uebber.

Tokom sastanka, zvaničnici su razgovarali o trenutnoj političkoj situaciji, euroatlantskim integracijama, te pohvalnoj bilateralnoj saradnji.

Ambasadorica Uebber istaknula je da će se Njemačka nastaviti zalagati za savremenu i razvijenu Bosnu i Hercegovinu, kao i za poboljšavanje već postojeće privredne i političke saradnje.

Dr. Čović istaknuo je pozitivan odnos dvije zemlje i podršku koju Njemačka kao pouzdan i snažan partner iskazuje Bosni i Hercegovini na putu ka članstvu u Evropsku uniju i NATO. Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH zaželio je dobrodošlicu ambasadorici Uebber, te uspjeh tokom predstojećeg mandatnog perioda." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću