MENI
4.11.2019

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović primio u nastupnu posjetu ambasadora Crne Gore u BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine BiH Bakir Izetbegović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Crne Gore u BiH Obrada Mišu Stanišića.

Ambasador Stanišić izrazio je zahvalnost i zadovoljstvo prijemom te naglasio da će u svom mandatu nastaviti jačati prijateljske odnose Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Sagovornici su se složili da između dvije prijateljske zemlje nema otvorenih pitanja, ali su istaknuli potrebu jačanja infrastrukturne povezanosti dvije prijateljske zemlje putem gradnje novih i savremenih saobraćajnica koje trebaju doprinijeti boljem kretanju ljudi i dobara između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Govoreći o formiranju vlasti na temelju Općih izbora iz 2018. godine, zamjenik predsjedavajućeg Izetbegović istaknuo je da politički zastoj nikome ne koristi te da se treba postići kompromisno rješenje koje mora biti bazirano na punom poštivanju Ustava BiH, kao i ranije usvojenih zakona i državnih strategija. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću