MENI
4.11.2019

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović primio novoimenovanu šeficu Misije OSCE-a u BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović, primio je danas u posjetu novoimenovanu šeficu Misije OSCE-a u BIH, ambasadoricu Kathleen Kavalec.

Ambasadorica Kavalec je istaknula da će OSCE nastaviti pružati konstruktivnu podršku radu parlamenta BiH, jačanju pravne države, realizaciji fer i pravednih izbora i razvoju obrazovanja u BiH.

Posebna pažnja tokom razgovora posvećena je problemu odlaska mladih iz BiH u zemlje EU. S tim u vezi zajednički je ocijenjeno da svi nivoi vlasti Bosne i Hercegovine moraju intenzivnije sarađivati kako bi mladima otvarali perspektive za njihov ostanak.

Razgovarano je i o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji, a osvrnuvši se na zastoj u uspostavi vlasti gospodin Izetbegović je naglasio da se rješenja trebaju tražiti u okviru kompromisa koji je baziran na evropskim principima i principima pravne države uz poštivanje ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću