MENI
29.10.2019.

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ др Драган Човић састао се с првим замјеником високог представника у БиХ

"Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ др Драган Човић састао се данас с првим замјеником високог представника у БиХ Michaelom Scanlanom.

Том приликом др Човић је истакнуо како су Сједињене Америчке Државе одувијек биле велики пријатељ и савезник Босне и Херцеговине, који предано ради на постизању напретка БиХ. У очекивању да ће бити настављена даља изврсна сарадња, наглашен је циљ дјеловања, а то је стабилна, успјешна и перспективна Босна и Херцеговина.

Током разговора, истакнуто је како су чврста спољнополитичка опредијељеност БиХ и унутрашњи политички консензус темељ за изградњу боље будућности, која ће становницима Босне и Херцеговине донијети нове могућности, мир и развој.

Scanlan је, претходно ангажману у Босни и Херцеговини, обнашао дужности шефа Мисије ОЕВС-а у Молдавији и ОЕБС-овог медијатора за мировни процес у Придњестровљу, уз дугорочни ангажман у State Departmentu, гдје је обнашао дужност директора за источноевропске послове." (саопштење из Кабинета предсједавајућег Дома народа др Драгана Човића)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу