MENI
29.10.2019

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović sastao se s prvim zamjenikom visokog predstavnika u BiH

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović sastao se danas s prvim zamjenikom visokog predstavnika u BiH Michaelom Scanlanom.

Tom prilikom dr. Čović je istaknuo kako su Sjedinjene Američke Države oduvijek bile veliki prijatelj i saveznik Bosne i Hercegovine, koji predano radi na postizanju napretka BiH. U očekivanju da će biti nastavljena dalja izvrsna saradnja, naglašen je cilj djelovanja, a to je stabilna, uspješna i perspektivna Bosna i Hercegovina.

Tokom razgovora, istaknuto je kako su čvrsta vanjskopolitička opredijeljenost BiH i unutrašnji politički konsenzus temelj za izgradnju bolje budućnosti, koja će stanovnicima Bosne i Hercegovine donijeti nove mogućnosti, mir i razvoj.

Scanlan je, prethodno angažmanu u Bosni i Hercegovini, obnašao dužnosti šefa Misije OSCE-a u Moldaviji i OSCE-ovog medijatora za mirovni proces u Pridnjestrovlju, uz dugoročni angažman u State Departmentu, gdje je obnašao dužnost direktora za istočnoevropske poslove." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću