MENI
28.10.2019.

Predsjedatelji Kluba srpskog naroda i Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda Sredoje Nović i Asim Sarajlić razgovarali s izaslanstvom Bundestaga o realizaciji programa stipendiranja

Predsjedatelj Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Sredoje Nović i predsjedatelj Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda PSBiH Asim Sarajlić razgovarali su danas u Sarajevu sa zastupnicom u Bundestagu Savezne Republike Njemačke Marianne Schieder o Međunarodnom programu stipendiranja (IPS), kojeg njemački Bundestag svake godine provodi za mlade u zemljama regiona.

Ovaj program provodi se u ukupno 44 zemlje svijeta, iz kojih godišnje na šestomjesečni rad i školovanje u njemački Bundestag odlazi ukupno 120 polaznika. Iz zemalja regiona Zapadnog Balkana bit će izabrano ukupno 9 stipendista.

Zastupnica Schieder, koja je u Bundestagu zadužena za realizaciju IPS programa, zajedno sa njenom suradnicom Ingebor Gerstberger i profesorom Humboldt sveučilišta u Berlinu Elmarom Kulkeom, ocijenili su da su stipendisti iz BiH izuzetno angažirani, inovativni i obrazovani mladi ljudi, te izrazili nadu da će oni, po povratku u našu zemlju, imati prigodu da stečena znanja i iskustva prenesu u institucijama BiH. S tim u svezi, članovi izaslanstva njemačkog Bundestaga predložili su da PSBiH i druge državne institucije osiguraju posao za polaznike IPS programa, kao i da ovaj program populariziraju među mladima u našoj zemlji.

Nović i Sarajlić zahvalili su se gostima iz njemačkog Bundestaga na pomoći i potpori koju Njemačka više od tri decenije pruža Bosni i Hercegovini. Posebno su se zahvalili na provedbi programa stipendiranja njemačkog Bundestaga, te izrazili nadu da će svake godine biti sve više korisnika ovog programa iz BiH.

Nović i Sarajlić upoznali su zastupnicu Schieder s aktualnom političkom situacijom u BiH i procesom formiranja vlasti na državnoj razini. Predsjedatelji klubova srpskog i bošnjačkog naroda u Domu naroda PSBiH zajednički su izrazili očekivanje da će u tom procesu u najskorije vrijeme, putem dijaloga, biti postignuto prihvatljivo rješenje. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću