MENI
28.10.2019.

Саопштење Кабинета др Драгана Човића поводом преузимања предсједања Домом народа Парламентарне скупштине БиХ

"Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ др Драган Човић: Главни приоритети успостава власти, ЕУ и НАТО интеграције и реформе

Др Драган Човић преузео је од данас предсједање Домом народа Парламентарне скупштине БиХ а тим поводом истиче да ће предстојећи мандатни период обиљежит вишеструки приоритети којима ће лично радити на приближавању БиХ циљевима за добробит развоја и стабилизације државе.

Истакнути приоритети дјеловања бит ће ЕУ и НАТО интеграције, који су стратешко упориште стабилности и напретка, те водећи спољнополитички приоритети БиХ. Извршавање преузетих обавеза и појачана сарадња с међународним званичницима допринијеће постизању континуираних и проактивних корака на пољу евроатлантских интеграција.

Др Човић је кључним истакао враћање повјерења у политичку сарадњу, те потицање конструктивног дијалога како би се власт успоставила у складу са изборном вољом грађана. Успостава власти мора се безусловно наметнути као водећи приоритет како би државне институције могле дјеловати и постизати напредак на многим пољима, а све на добробит свих грађана БиХ.

Реформе које ће допринијети перспективној будућности, једнакоправности и напретку не само да ће оснажити БиХ као савремено демократско друштво, већ ће допринијети препознавању БиХ као одговорног и озбиљног партнера, поручио је др Човић.", саопштеноје данас из Кабинета пресједавајућег Дома народа др Драгана Човића поводомпочетка његовог предсједања Домом народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу