MENI
28.10.2019

Saopćenje Kabineta dr. Dragana Čovića povodom preuzimanja predsjedanja Domom naroda Parlamentarne skupštine BiH

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović: Glavni prioriteti uspostava vlasti, EU i NATO integracije i reforme

Dr. Dragan Čović preuzeo je od danas predsjedanje Domom naroda Parlamentarne skupštine BiH a tim povodom ističe da će predstojeći mandatni period obilježit višestruki prioriteti kojima će lično raditi na približavanju BiH ciljevima za dobrobit razvoja i stabilizacije države.

Istaknuti prioriteti djelovanja bit će EU i NATO integracije, koji su strateško uporište stabilnosti i napretka, te vodeći vanjskopolitički prioriteti BiH. Izvršavanje preuzetih obaveza i pojačana saradnja s međunarodnim zvaničnicima doprinijet će postizanju kontinuiranih i proaktivnih koraka na polju euroatlantskih integracija.

Dr. Čović je ključnim istaknuo vraćanje povjerenja u političku saradnju, te poticanje konstruktivnog dijaloga kako bi se vlast uspostavila u skladu sa izbornom voljom građana. Uspostava vlasti mora se bezuvjetno nametnuti kao vodeći prioritet kako bi državne institucije mogle djelovati i postizati napredak na mnogim poljima, a sve na dobrobit svih građana BiH.

Reforme koje će doprinijeti perspektivnoj budućnosti, jednakopravnosti i napretku ne samo da će osnažiti BiH kao savremeno demokratsko društvo, već će doprinijeti prepoznavanju BiH kao odgovornog i ozbiljnog partnera, poručio je dr. Čović.", saopćeno je danas iz Kabineta presjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića povodom početka njegovog predsjedanja Domom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću