MENI
24.10.2019.

Одржана 54. сједница Савјета националних мањина БиХ

Савјет националних мањина Босне и Херцеговине на 54. сједници подржало је иницијативу за доношење Закона о вијећима/савјетима националних мањина у БиХ, чији је предлагач Неџад Јусић.

К знању је примљен одговор Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције који се односи на преиспитивање јавног конкурса за додјелу средстава из текућег гранта „Суфинасирање пројеката институција културе у БиХ“ од 30. јула 2018.

К знању је примљена и Информација са уводног састанка пројекта Савјета Европе и Европске уније „Промоција различитости и једнакости у Босни и Херцеговини“, одржаног 15. октобра 2019. године.

Усвојен је Извјештај са 3. заједничког састанка свих савјета националних мањина у БиХ, те наглашено да се сарадња између савјета националних мањина на свим нивоима у БиХ треба наставити.

Савјет националних мањина БиХ додијелило је захвалницу Њ.Е. амбасадору Drahoslavu Stefaneku, шефу Канцеларије Савјета Европе у БиХ, за изузетну подршку промоцији рада Савјета националних мањина БиХ и унапређење положаја припадника националних мањина у Босни и Херцеговини. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу