MENI
21.10.2019.

Ispravak netočnih informacija objavljenih u dijelu medija dana 19. listopada 2019. godine

U povodu teksta "Tužiteljstvo BiH stigao odgovor iz Parlamenta: Dopis ste poslali na pogrešnu adresu“ koji je dana 20. listopada 2019. godine objavljen u dijelu medija, u cilju potpunog i istinitog informiranja javnosti Sektor za odnose s javnošću objavljuje sljedeću ispravku (slijedi tekst):

"Netočna je informacija da je iz Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Tužiteljstvu BiH upućen bilo kakav odgovor na zahtjev državne tužiteljice Gordane Bosiljčić, što je navedeno čak i u naslovu teksta "Tužiteljstvu BiH stigao odgovor iz Parlamenta: Dopis ste poslali na pogrešnu adresu“ koji je 19.10.2019. godine objavljen na portalu Klix.ba a potom, nažalost, i prenesen u dijelu drugih medija.

Također je netočno da je voditeljica Zakonodavno – pravnog sektora poslala bilo kakav dopis državnoj tužiteljici jer riječ je o rukovodećoj državnoj službenici koja nema ovlaštenja da u ime Parlamentarne skupštine BiH vodi ovakav vid komunikacije sa vanjskom javnošću pa ni sa Tužiteljstvom BiH.

Novinar, na žalost, u zaglavlju dokumenta koji je dobio u posjed nije pročitao ili nije želio pročitati adresu na koju je on upućen. Voditeljica Zakonodavno – pravnog sektora, sukladno svojim ovlaštenjima, u internoj komunikaciji obratila se Kolegiju Tajništva Parlamentarne skupštine BiH. Kao službenica koja je ranije bila zadužena za stručnu potporu članovima Interresorne radne skupine za pripremu prijedloga izmjene i dopune izbornog zakonodavstva BiH, istaknula je da je općepoznata činjenica da je proglašenjem rezultata Općih izbora 2018. godine rad Interresorne radne skupine i faktički prestao, odnosno temeljem činjenice da su, kako se u informaciji navodi, održane konstitutivne sjednice obaju domova Parlamentarne skupštine BiH u novom sazivu. Novinar je potpuno promijenio smisao potonje rečenice pogrešnim citatom „da nisu održane konstitutivne sjednice obaju domova Parlamenta što svakako nije točno.

Dakle, u internom aktu Parlamentarne skupštine BiH, koji je u tekstu potpuno neadekvatno korišten, samo se sugerira članovima Kolegija Tajništva Parlamentarne skupštine BiH da se Tužiteljstvo BiH obavijesti da je dopis Tužiteljstva BiH upućen na pogrešnu adresu, odnosno privremenom radnom tijelu imenovanom od Parlamentarne skupštine BiH koje slijedom naprijed navedenih činjenica više ne postoji.

Bilo bi prirodno da Tužiteljstvo BiH demantira da mu je dostavljen opisani dokument ali ako do toga i ne dođe vjerujemo da će ovo reagiranje doprinijeti potpunoj istini". (kraj)

 

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću