MENI
3.10.2019

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović primio ambasadora IR Iran

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas u posjetu ambasadora Islamske Republike Iran u BiH Mahmouda Heidarija.

Ambasador Heidari je ovom prilikom čestitao predsjedavajućem Izetbegoviću na reizboru za predsjednika SDA, izrazivši uvjerenje da će Izetbegović nastaviti borbu za zaštitu identiteta naroda i integriteta Bosne i Hercegovine.

Tokom susreta sagovornici su konstatirali da su odnosi dvije države primjer dobrih prijateljskih veza i saradnje, te je iskazana obostrana namjera da se postojeći odnosi nastave jačati i putem parlamentarne saradnje.

U okviru susreta razgovarano je i o aktuelnoj političkoj situaciji u obje zemlje, pri čemu je ambasador Heidari izrazio nadu za što skorijim konstituiranjem vlasti u BiH.

Predsjedavajući Izetbegović je ponovo naglasio stav da je formiranje vlasti u BiH moguće okončati veoma brzo ukoliko svi akteri budu poštovali Ustav i princip vladavine zakona. (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakira Izetbegovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću