MENI
16.9.2019

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović razgovarao s ambasadoricom Savezne Republike Njemačke u BiH

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadoricu Savezne Republike Njemačke u BiH Margret Uebber.

Ambasadorica Uebber je ovu priliku iskoristila i da predsjedavajućem Izetbegoviću čestita na njegovom ponovnom izboru za predsjednika SDA.

Tokom razgovora naglašeni su dobri i dokazani prijateljski odnosi Njemačke i Bosne i Hercegovine te obostrana namjera da se ovi odnosi nastave jačati i u budućnosti. U nastavku razgovora je bilo riječi o aktuelnoj političkoj situaciji. Tom prilikom ambasadorica Uebber je kazala da službeni Berlin s interesovanjem prati situaciju u BiH i izrazila je nadu da će vlast biti formirana što prije. Ona je naglasila da će Njemačka nastaviti pružati podršku euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine uz potpuno uvažavanje njenog teritorijalnog integriteta i državnog suvereniteta.

Predsjedavajući Izetbegović je istaknuo da je u kontekstu formiranja vlasti potrebno u potpunosti poštovati ustavnopravni sistem Bosne i Hercegovine, te princip vladavine zakona.

Sagovornici su se složili da je bitno da se u Bosni i Hercegovini što prije okonča trenutni zastoj, te da se nastavi njen reformski i evropski put". (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Bakira Izetbegovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću