MENI
6.9.2019

Delegatkinja u Domu naroda Marina Pendeš učestvuje u radu 3. međunarodne konferencije Grupe za podršku Putu svile Parlamentarne skupštine OSCE-a

Delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Marina Pendeš učestvuje u radu 3. međunarodne konferencije Grupe za podršku Putu svile Parlamentarne skupštine OSCE-a, koja se održava u gradu Andermattu u Švicarskoj.

Konferenciju na temu „Inicijativa Pojas i put – pokretač Ciljeva održivog razvoja“, zajednički su organizovali Delegacija Federalne skupštine Švicarske i Grupa za podršku Putu svile Parlamentarne skupštine OSCE-a.

Delegatkinja Pendeš aktivno je učestvovala u radu tri radionice, tokom kojih se raspravljalo o izgradnji održive infrastrukture, o promociji transparentnosti i dobrog upravljanja, kao i daljim perspektivama saradnje između država članica.

Posebna pažnja tokom konferencije posvećena je i pitanju borbe protiv korupcije.

Trodnevna konferencija bit će okončana održavanjem plenarnog zasjedanja, tokom kojeg se očekuje usvajanje Deklaracije iz Andermatta, u kojoj se ističe potreba da jačanjem dijaloga o ekonomskoj, političkoj i humanitarnoj saradnji između država članica Grupe za podršku Putu svile Parlamentarne skupštine OSCE-a. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću