MENI
5.9.2019

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović učestvovao na konferenciji Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane BiH

Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović učestvovao je u Konjicu na konferenciji koju je organizovao Generalni inspektorat Ministarstva odbrane BiH na temu „Preduzimanje mjera u jačanju profesionalizma, integriteta i napora u borbi protiv korupcije u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH“.

Konferencija je okupila prestavnike Ministarstva odbrane BiH, Oružanih snaga BiH, te međunarodnih organizacija koje podržavaju nastojanja i aktivnosti Ministarstva odbrane BiH u jačanju integriteta i borbi protiv korupcije.

Parlamentarni vojni povjerenik BiH u svom izlaganju upoznao je prisutne o rezultatima saradnje sa Generalnim inspektoratom, kao i o zajedničkim aktivnostima koja se odnose na zaštitu ljudskih prava profesionalnih vojnih lica i otklanjanje određenih sistemskih teškoća. Šiljegović je također govorio i o saradnji usmjerenoj u pravcu poboljšanja statusnih pitanja profesionalnih vojnih lica u kategoriji vojnika i podoficira.

Na kraju svog obraćanja, parlamentarni vojni povjerenik BiH najavio je da će naša zemlja biti domaćin 11. svjetske konferencije vojnih ombudsmena, koja će od 27. do 30. oktobra 2019. biti održana u Sarajevu. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću