MENI
4.9.2019

Delegatkinja u Domu naroda Marina Pendeš učestvovat će na 3. međunarodnoj konferenciji Grupe za podršku Putu svile Parlamentarne skupštine OSCE-a

Delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Marina Pendeš učestvovat će na 3. međunarodnoj konferenciji Grupe za podršku Putu svile Parlamentarne skupštine OSCE-a, koja će se od 5. do 7. septembra održati u gradu Andermattu u Švicarskoj.

Konferencija, čiji je tematski naslov „Inicijativa Pojas i put – pokretač Ciljeva održivog razvoja“, organizira se pod zajedničkim pokroviteljstvom Delegacije Federalne skupštine Švicarske i Grupe za podršku Putu svile Parlamentarne skupštine OSCE-a.

Skup parlamentaraca u Švicarskoj bit će podijeljen u četiri radionice, koje su posvećene stvaranju održive infrastrukture, ublažavanju rizika poslovanja, promociji transparentnosti i dobrog upravljanja, kao i daljim perspektivama saradnje između država članica.

Kako su organizatori najavili, Konferencija će biti odlična prilika za održavanje multilateralnog dijaloga o ekonomskoj, političkoj i humanitarnoj saradnji između država članica Grupe za podršku Putu svile Parlamentarne skupštine OSCE-a. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću