MENI
25.10.2013

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović susreo se s ambasadorom Republike Italije


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Italije u Bosni i Hercegovini Ruggera Corriasa.

Dr. Bećirović se ambasadoru Corriasu zahvalio na sveukupnoj pomoći Italije kao i podršci ove prijateljske zemlje euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine. Ocjenjujući da su politički odnosi BiH i Italije na visokom nivou, dr. Bećirović je izrazio zadovoljstvo što su u pripremi projekti koji će doprinijeti intenzivnijem razvoju privredne saradnje dvije zemlje.

Ambasador Corrias danas se posebno interesirao za status Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, nakon čega su sagovornici izrazili nadu da će njegov konačni tekst biti usklađen sa principima kakvi se poštuju u zemljama Evropske unije.

Sagovornici su se danas složili da parlamentarna saradnja predstavlja izvrsno političko sredstvo za jačanje svaukupnih veza dvije zemlje. U tom smislu, zaključeno je, treba insistirati na čvršćem povezivanju rukovodstava i radnih tijela Parlamentarne skupštine BiH i Parlamenta Italije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću