MENI
31.10.2013

Održan Prvi regionalni sastanak parlamentarnih tijela za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost spolova


Usvajanjem zajedničke izjave okončan je Prvi regionalni sastanak parlamentarnih tijela za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost spolova, koji je održan u Beogradu.

Između ostalog, učesnici su razmijenili mišljenja o ulozi parlamentarnih tijela u zaštiti ljudskih prava, prava nacionalnih manjina i ravnopravnosti spolova, te utvrđivanja pravaca dalje međunarodne saradnje.

U ime Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Prvom regionalnom sastanku su prisustvovali predsjedavajuća Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Aleksandra Pandurević i zamjenica predsjedavajuće Nermina Kapetanović, te zamjenica predsjedavajućeg i član Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma PSBiH Milica Marković i Zijad Jagodić. (kraj)

Tekst zajedničke izjave sa Prvog regionalnog sastanka parlamentarnih tijela za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost spolova možete pročitati ovdje.


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću