MENI
22.11.2013.

Састанак парламентарног војног повјерника БиХ са представницима Министарства одбране и Оружаних снага Савезне Републике Њемачке


Парламентарни војни повјереник БиХ Бошко Шиљеговић састао се са делегацијом Министарства одбране и Оружаних снага Савезне Републике Њемачке, коју су чинили потпуковник Zentrum Innere и Guido Mates.

Парламентарни војни повјереник БиХ упознао је госте са законодавним оквиром у којем дјелује ова Канцеларија, те његовом досадашњим активностима и резултатима рада, акцентујући при томе област заштите људских права и основних слобода припадника Оружаних снага БиХ, са посебним нагласком на војнике која се налазе у мисијама подршке миру у иностранству.

Шиљеговић је оцијенио веома значајном подршку коју је СР Њемачка дала у одржавању регионалних конференција, које су у претходном периоду одржане у организацији Канцеларије парламентарног војног повјереника БиХ.

Током састанка, разговарано је и о свеукупном парламентарном надзору у сектору одбране у двије државе, а гости су искористили прилику да упознају парламентарног војног повјереника БиХ са актуелним стањем по питању заштите људских права припадника Оружаних снага у СР Њемачкој.

Представници СР Њемачке истакли су снажну подршку у свеукупном раду Канцеларије парламентарног војног повјереника БиХ, наводећи спремност за сваком врстом помоћи у реализацији будућих активности ове Канцеларије, која ће бити обезбјеђена како од стране Оружаних снага СР Њемачке, тако и од Канцеларије парламентарног војног повјереника њемачког Бундестага.

Састанак парламентарног војног повјереника са високим представницима СР Њемачке пратили су и представници Министарства одбране БиХ, предвођени бригадиром Миодрагом Новокметом. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу