MENI
26.11.2013

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova na seminaru o implementaciji kriterija EU o ravnopravnosti spolova na Zapadnom Balkanu


U organizaciji Ministarstva ljudskih i manjinskih prava Crne Gore, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) i TAIEX-a, u Podgorici se od 27. do 29. novembra 2013. godine održava seminar o provedbi kriterija EU o ravnopravnosti spolova na Zapadnom Balkanu, na kojem će učestvovati i članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nermina Zaimović – Uzunović i Beriz Belkić.

Seminar se održava s ciljem podsticanja ispunjavanja EU kriterijuma u polju rodne ravnopravnosti na Zapadnom Balkanu u procesu evropskih integracija, jačanja institucionalnih mehanizama koji su odgovorni za rodnu jednakost i produbljivanja njihovog znanje o ovoj materiji.

Fokus ovog seminara odnosit će se na implementaciju EU regulativa i preporuka u polju rodne ravnopravnosti, a naročito na potrebu ravnopravnosti spolova i balansa u političkim tijelima u kojima se donose odluke. Posebna pažnja bit će posvećena implementaciji principa jednakih mogućnosti i tretmana muškaraca i žena po pitanju zaposlenja i zanimanja. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću