MENI
27.11.2013

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragan Čović primio novoimenovanog ambasadora R Hrvatske u BiH


"Prvi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH dr. Dragan Čović primio je u nastupnu posjetu ambasadora Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini NJ.E. Ivana Del Vechia.

U otvorenom, prijateljskom razgovoru razmijenjena su stajališta o dosadašnjoj dinamici jačanja i unaprjeđenja dobrosusjedskih odnosa između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Posebna pažnja tokom razgovora posvećena je političko - privrednim prilikama u BiH i procesu provođenja nužnih reformi u BiH, na njenom putu u Evropsku uniju.
Jača privredna saradnja, stvaranje povoljnih uvjeta za veća i značajnija investicijska ulaganja su u vrhu prioriteta obje države.

Prilikom ovog susreta dr. Čović je detaljno informirao ambasadora o aktuelnim političkim prilikama i odnosima u BiH te o procesu pregovora u vezi sa implementiranjem Presude Evropskoga suda za ljudska prava u predmetu Sejdić i Finci.

Uz obostrano zadovoljstvo na upriličenom susretu, iskazana je spremnost za nastavak dosadašnje dobre saradnje." saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću