MENI
27.11.2013

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragan Čović razgovarao s otpravnikom poslova Ambasade SAD u BiH


"Aktuelne političke prilike i odnosi unutar Bosne i Hercegovine, funkcioniranje zakonodavne i izvršne vlasti na svim nivoima bile su teme susreta prvog zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića s otpravnikom poslova Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini Nicholasom Hillom.

Posebna pažnja je posvećena toku razgovora o implementiranju Presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić i Finci protiv BiH, procesu ustavne reforme Federacije Bosne i Hercegovine kao i procesu izmjena Izbornoga zakona.

Dr. Čović je detaljno informirao gospodina Hilla o modalitetima implementiranja presude i svim ponuđenim rješenjima. Sva ponuđena a napose i usvojena rješenja trebaju biti temeljena na načelima kojima je jedino moguće ispoštovati duh Bosne i Hercegovine a to je puna jednakopravnost konstitutivnih naroda i građana naglasio je dr. Čović.

Na koncu razgovora je iskazana spremnost za nastavak saradnje i razgovora po svim pitanjima." saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću