MENI
24.7.2019.

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ др Драган Човић састао се с амбасадором Републике Србије у Босни и Херцеговини

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине др Драган Човић примио је данас амбасадора Србије у БиХ, Њ. Е. Александра Ђорђевића.

Др Човић је информиcао амбасадора Ђорђевића о тренутној политичкој ситуацији у БиХ, те је истакнуо нужност брзог процеса формирања власти на свим нивоима као једино рјешење за излазак из вишемјесечног застоја, уз искључиво заједнички компромис СНСД-а, СДА-а и ХДЗ-а БиХ као демократски изабраних представника конститутивних народа у БиХ, у складу са изборним резултатом.

На састанку је разговарано о европском путу обје земље, напорима који се раде на овом путу, односима у регији, али и о билатералним односима Босне и Херцеговине и Србије.

Такође, разговарано је о регионалној сарадњи, јачању добросусједских односа, побољшање сарадње, посебице на привредном пољу, као и на пољу европских интеграција наше двије земље. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу