MENI
24.7.2019.

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović sastao se s veleposlanikom Republike Srbije u Bosni i Hercegovini

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine  dr. Dragan Čović primio je danas veleposlanika Srbije u BiH, NJ. E. Aleksandra Đorđevića.

Dr. Čović je informirao veleposlanika Đorđevića o trenutnoj političkoj situaciji u BiH te je istaknuo nužnost brzog procesa formiranja vlasti na svim razinama kao jedino rješenje za izlazak iz višemjesečnog zastoja, uz isključivo zajednički kompromis SNSD-a, SDA-a i HDZ-a BiH kao demokratski izabranih predstavnika konstitutivnih naroda u BiH, sukladno izbornom rezultatu.

Na sastanku je razgovarano o europskom putu obje zemlje, naporima koji se rade na ovom putu, odnosima u regiji, ali i o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Srbije.

Također, razgovarano je o regionalnoj suradnji, jačanju dobrosusjedskih odnosa, poboljšanje suradnje, posebice na gospodarskom polju kao i na polju europskih integracija naših dviju zemalja. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću