MENI
24.7.2019

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović sastao se s ambasadorom Republike Srbije u Bosni i Hercegovini

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović primio je danas ambasadora Srbije u BiH, NJ. E. Aleksandra Đorđevića.

Dr. Čović je informisao ambasadora Đorđevića o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, te je istaknuo nužnost brzog procesa formiranja vlasti na svim nivoima kao jedino rješenje za izlazak iz višemjesečnog zastoja, uz isključivo zajednički kompromis SNSD-a, SDA-a i HDZ-a BiH kao demokratski izabranih predstavnika konstitutivnih naroda u BiH, u skladu sa izbornim rezultatom.

Na sastanku je razgovarano o evropskom putu obje zemlje, naporima koji se rade na ovom putu, odnosima u regiji, ali i o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Srbije.

Također, razgovarano je o regionalnoj saradnji, jačanju dobrosusjedskih odnosa, poboljšanje saradnje, posebice na privrednom polju, kao i na polju evropskih integracija naše dvije zemlje. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću