MENI
25.6.2019

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović primio u oproštajnu posjetu komandanta EUFOR-a

Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović primio je danas u oproštajnu posjetu komandanta EUFOR-a, general - majora Martina Dorfera.  

Zahvaljujući se generalu Dorferu na doprinosu i pomoći Oružanim snagama BiH kroz projekte saradnje i zajedničkih obuka i vježbi, Šiljegović je istakao doprinos LOT timova EUFOR-a, posebno u saradnji sa lokalnim zajednicama.

General Dorfer zahvalio se parlamentarnom vojnom povjereniku BiH na dobroj saradnji, kao i na ukazanom povjerenju tokom mandata na poziciji komandanta EUFOR-a. Posebno je pohvalio dobru saradnju koju je parlamentarni vojni povjerenik BiH ostvario kako sa profesionalnim vojnim licima, komandama i jedinicama na terenu tako i sa Ministarstvom odbrane BiH, Generalnim inspektoratom Ministarstva odbrane i Zajedničkim štabom Oružanih snaga BiH.

General Dorfer poželio je parlamentarnom vojnom povjereniku BiH uspjeh u organizaciji 11. Svjetske konferencije ombudsmena za oružane snage, koja će se održati u oktobru 2019. godine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću