MENI
20.6.2019

Poslanik u Predstavničkom domu Šemsudin Mehmedović razgovarao sa članom Vijeća Shura Kraljevine Bahrein

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović primio je danas člana Vijeća Shura Kraljevine Bahrein Nj.E. Sameera Albaharna.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i njenom putu ka euroatlantskim integracijama. Naglašavajući da je BiH mala i složena država, poslanik Mehmedović je istaknuo da se cjelokupna kriza u regionu i svijetu, te borba velikih sila za političku prevlast na globalnom nivou reflektira i na BiH.

Sagovornici su se složili da su odnosi dvije zemlje prijateljski i bez otvorenih pitanja, ali da ih je potrebno dodatno unaprijediti, posebno u segmentu ekonomske i parlamentarne saradnje. S tim u vezi, istaknuto je zadovoljstvo poboljšanjem ekonomske saradnje u oblasti invensticija i turizma, posebno nakon što je BiH ukinula vize za građane Kraljevine Bahrein.

Nj.E. Sameer Albaharn naglasio je da je BiH, kao i kraljevina Bahrein, multietnička i multireligijska država, te da kao takva treba biti primjer za suživot i toleranciju i drugima.

Također, na sastanku je izražena želja da se, u zajedničkoj organizaciji, uskoro u Sarajevu organizira međunarodna konferencija o međureligijskom i multietničkom dijalogu i suživotu, na koju bi se pozvali studenti i mladi iz cijelog svijeta. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću