MENI
28.5.2019

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović sastao se sa šefom Delegacije EU u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović održao je sastanak sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnim predstavnikom Evropske unije u BiH, ambasadorom Lars-Gunnar Wigemarkom.

Glavna  tema sastanka bio je Izvještaj Evropske komisije o napretku Bosne i Hercegovine koje će sutra biti i službeno objavljeno. S tim u vezi, izražena su očekivanja kako će u Mišljenju Evropske komisije o kandidacijskom statusu BiH biti naznačeno kako je  Bosna i Hercegovina učinila potrebni napredak u procesu evropskih integracija. Također, izraženo je uvjerenje kako će do tada BiH dobiti stabilnu demokratsku vlast, legitimiranu na proteklim izborima od strane tri konstitutivna naroda i svih građana BiH.

Konkretno, kada je u pitanju proces uspostave vlasti u BiH, dr. Čović je još jednom istaknuo kako demokratski izabrani predstavnici hrvatskoga naroda traže njenu hitnu uspostavu kako bi se omogućio kontinuitet u pogledu euro - atlantskih integracija. Istovremeno, još jednom je naglasio da su izmjene Izbornog zakona sastavni dio svih potencijalnih koalicijskih aranžmana na razini Federacije BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću