MENI
15.5.2019

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović razgovarao sa ambasadorom Republike Azerbejdžan u BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Azerbejdžan gospodina Eldara Hasanova. 

Ambasador Hasanov je predsjedavajućem Izetbegoviću, uz čestitke povodom imenovanja na funkciju, prenio i poziv predsjednika Azerbejdžana Ilhama Alyeva da u narednom periodu posjeti Azerbejdžan. 

U srdačnom razgovoru konstatirano je da su odnosi dvaju zemalja dobri i tradicionalno prijateljski te da se oni posebno ogledaju u jednom broju sporazuma koji će uskoro biti potpisani kao i u ekonomskoj, kulturnoj i naučnoj saradnji koja je u toku.

Sagovornici su razgovarali i o aktuelnoj političkoj situaciji, a ambasador Azerbejdžana je pozdravio integrativni pristup predsjedavajućeg Izetbegovića u rješavanju političkih pitanja od koristi za Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedavajući Izetbegović je danas naglasio da se u kontekstu formiranja vlasti nastavlja raditi na kompromisnom rješenju u okviru vladavine prava i poštivanja ranije donesenih zakona i odluka. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću