MENI
12.4.2019

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH učestvovat će u Podgorici na Konferenciji mladih parlamentaraca EU i zapadnog Balkana

Poslanice u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Alma Čolo, Snježana Novaković – Bursać i Darijana Filipović učestvovat će na Konferenciji mladih parlamentaraca Evropske unije (EU) i zapadnog Balkana, koja će se 15. i 16. aprila održati u Podgorici.

Konferencija, koju organizira Skupština Crne Gore, bit će prilika da se podvuče značaj uloge mladih političara u kreiranju budućnosti država zapadnog Balkana, kao i da se otvori dijalog mladih parlamentaraca iz država članica EU i zapadnog Balkana o bitnim regionalnim i globalnim izazovima, te nastavku procesa proširenja EU.

U okviru četiri konferencijske sesije mladi parlamentarci će, kako je najavljeno, razgovarati o perspektivama proširenja EU na zapadni Balkan nakon izbora za Evropski parlament koji će se održati u ovoj godini. Biće riječi i o ulozi državnih parlamenata u Berlinskom procesu, a razgovarat će se i o obrazovanju kao pokretaču razvojnih procesa, te o formiranju Mreže mladih parlamentaraca EU i zemalja zapadnog Balkana.

Pored obraćanja predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića, očekuje se da će se mladim parlamentarcima iz EU i regiona obratiti predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, kao i ministri vanjskih poslova država zapadnog Balkana. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću