MENI
28.2.2019

Konstituiran osmi saziv Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH

Davanjem svečane izjave izabranih delegata, osnivanjem klubova naroda i izborom rukovodstva danas je konstituiran osmi saziv Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH).

Za predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH izabran je Bakir Izetbegović, koji će tu dužnost obavljati u narednih osam mjeseci, do redovne rotacije. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda izabran je Dragan Čović, a za drugog zamjenika Nikola Špirić.

Prethodno, osnovani su klubovi naroda, te izabrani predsjedavajući klubova. Klub delegata bošnjačkog naroda činit će Bakir Izetbegović, Asim Sarajlić, Amir Fazlić, Fahrudin Radončić i Denis Bećirović. Za predsjedavajućeg Kluba izabran je Asim Sarajlić, a za njegovog zamjenika Denis Bećirović.

U Klub delegata hrvatskog naroda ušli su Dragan Čović, Bariša Čolak, Lidija Bradara, Marina Pendeš i Zlatko Miletić. Za predsjedavajuću Kluba izabrana je Lidija Bradara, a za njenog zamjenika Bariša Čolak.

Klub delegata srpskog naroda činit će Nikola Špirić, Dušanka Majkić, Sredoje Nović, Lazar Prodanović i Mladen Bosić. Za predsjedavajućeg Kluba izabran je Sredoje Nović, a za njegovu zamjenicu Dušanka Majkić. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću