MENI
6.12.2018

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Srbije u BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjen Tadić primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Srbije u našoj zemlji Aleksandra Đorđevića.

Gospodin Tadić upoznao je ovom prilikom ambasadora Đorđevića s aktuelnom političkom situacijom u našoj zemlji a posebno sa procesom implementacije izbornih rezultata. Pri tome je istaknuo da postojeći politički sistem omogućava efikasno konstituiranje vlasti u Republici Srpskoj dok u Federaciji Bosne i Hercegovine, zbog odluke Ustavnog suda u slučaju Božo Ljubić, postoji problem u formiranju Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Međutim dodao je Tadić, zahvaljujuću postojanju dovoljnog kvoruma za rad Doma naroda u Parlamentarnoj skupštini BiH taj problem neće imati utjecaja na konstituiranje vlasti na nivou BiH niti na rad Parlamentarne skupštine BiH.

Ambasador Đorđević izrazio je očekivanje da će biti nastavljena dobra saradnja između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine te da Srbija nastavlja politiku pune podrške Dejtonskom mirovnom sporazumu za koju se nada da će doprinijeti stalnom unapređenju međusobnih odnosa kako na političkom tako i na ekonomskom, kulturnom, sportskom i svakom drugom planu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću