MENI
3.12.2018

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH Aleksandra Pandurević i Fehim Škaljić učestvuju na 14. sastanku COSAP-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Aleksandra Pandurević i Fehim Škaljić učestvuju na 14. sastanku Konferencije parlamentarnih odbora za evropske integracije država u procesu stabilizacije i pridruživanja (COSAP), koji se danas održava u Podgorici.

Na sastanku, čiji je domaćin Skupština Crne Gore, u okviru dva panela parlamentarci iz zemalja regiona obuhvaćenih procesom stabilizacije i pridruživanja diskutiraju o strategiji proširenja Evropske unije (EU) i o zaključcima sa samita u Sofiji i Londonu.

Raspravlja se i o spremnosti zemalja regiona za pristupanje EU, kao i o spremnosti EU da nastavi proces proširenja, odnosno da se suoči sa značajno prisutnim euroskepticizmom u zemljama EU.

Parlamentarci iz država regiona u procesu stabilizacije i pridruživanja razgovarat će u Podgorici i o ulozi parlamenata, parlamentarne diplomatije i regionalne saradnje u procesu pristupanja EU. U okviru diskusije o ovim pitanjima bit će riječi i o parlamentarnoj dimenziji Berlinskog procesa, kao i o izborima za Evropski parlament, koji će se održati sredinom 2019. godine. Očekuje se da će 14. sastanak COSAP-a biti okončan usvajanjem zajedničke izjave. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću