MENI
27.11.2018

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Skoplju na sastancima Parlamentarnog plenuma i foruma Energetske zajednice

Delegati u Domu naroda Parlametnarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Ljilja Zovko i Sead Kadić učestvovat će na sastanku Parlamentarnog plenuma Energetske zajednice, koji će se 28. novembra održati u Skoplju.

Prema najavama organizatora, Parlamentarni plenum bit će posvećen raspravi o Izvještaju o jačanju promoviranja proizvodnje energije iz obnovljivih izvora.

Tokom plenuma bit će održana i zajednička sjednica sa Parlamentarnom skupštinom Mediterana, čiji je cilj razmjena iskustava u vezi sa usvajanjem adekvatnog pravnog okvira za korištenje obnovljivih izvora energije.

Uoči sastanka Parlamentarnog plenuma, u Skoplju će 27. novembra biti održana i sjednica Drugog parlamentarnog foruma jugoistočne Evrope o energetskoj efikasnosti i klimi.

Parlamentarni forum, kojeg u okviru projekta „Regionalna saradnja i jačanje kapaciteta parlamentaraca jugoistočne Evrope za pitanja energetske efikasnosti i klime“ organizira njemački GIZ, predstavlja regionalnu platformu za dijalog parlamentaraca, parlamentarnih službenika, eksperata iz oblasti energetske efikasnosti i predstavnika civilnog društva.

U okviru foruma bit će, kako je najavljeno, razmatrane najbolje parlamentarne prakse u oblasti energetske efikasnosti u jugoistočnoj Evropi, kao i politike protiv energetskog siromaštva. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću