MENI
19.11.2018

Poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Mirsad Isaković razgovarao sa delegacijom nevladine organizacije UTV iz Belgije

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mirsad Isaković razgovarao je danas sa delegacijom belgijske nevladine organizacije Unie van Turkse Verenigingen (UTV), koje je predvodio predsjednik organizacije Hikmet Çakir.

Predsjednik UTV-a Hikmet Çakir upoznao je Isakovića sa dosadašnjim aktivnostima ove nevladine organizacije u BiH, posebno kada je riječ o pomoći u vidu građevinskog i drugog materijala za vrijeme poplava u BiH 2014. godine. Kako je rekao, cilj ove organizacije jeste da u narednom periodu, s organizacijama civilnog sektora iz BiH, promovira evropske vrijednosti i provede projekte od međunarodnog značaja, posebno projekte u oblasti kulture.

Poslanik Isaković izrazio je dobrodošlicu delegaciji, te zahvalio na dosadašnjoj pomoći koju je ova nevladina organizacija, kroz realizaciju brojnih projekata, do sada pružala BiH. Poslanik Mirsad Isaković izrazio je nadu da će posjeta delegacije UTV – a rezultirati uspostavom kontakata i saradnjom s organizacijama civilnog društva u BiH kako bi se nastavilo sa realiziranjem projekata od koristi za sve građane naše zemlje. S tim u vezi, Isaković je predložio Çakiru da se posebna pažnja posveti mogućnostima razmjene studenata između BiH i Belgije, kao i projektima iz oblasti zdravstva. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću