MENI
26.9.2018

Članovi Vijeća nacionalnih manjina BiH boravili u posjetu Savjetu nacionalnih manjina regije Doboj

Članovi Vijeća nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine, s predsjedavajućim Vijeća Tihomirom Knežičekom na čelu, boravili su danas u posjeti Savjetu nacionalnih manjina regije Doboj i tom prilikom prisustvovali otvaranju prostorija Saveza „Kulturnog centra različitosti“.

Prilikom otvaranja prostorija Saveza, u kojima je upriličena i izložba pod nazivom „Bogatstvo različitosti“, istaknuto je da će se u prostorijama koje je Grad Doboj dodijelo Savezu odvijati sve aktivnosti vezane za nacionalne manjine, a bit će dostupne i za druga važna dešavanja i drugim organizacijama. Kako je rečeno, prostorije će umnogome olakšati rad Saveza, koji od svog osnivanja 2010. godine redovno obogaćuje društveni i kulturni život Grada Doboja.

Na izložbi „Bogatstvo različitosti“ predstavljene su kompilacije fotografija sa šest održanih sajmova nacionalnih manjina u Doboju. Ovi sajmovi održavani su organizaciji Saveza i njegovog predsjednika Dragana Markovića, koji, kako je rečeno tokom obilaska izložbe, ne odustaje od ideje očuvanja tradicije i interesa svih nacionalnih manjina u Gradu Doboju.

Članove Vijeća, u ime gradonačelnika Grada Doboja Obrena Petrovića, primili su potpredsjednik Skupštine Grada Doboja Miloš Bukejlović i šef Kabineta gradonačelnika Dragan Vasilić, koji su zaželjeli dobrodošlicu članovima Vijeća i zahvalili se što su, u sklopu svojih redovnih aktivnosti, odlučili da posjete i Grad Doboj i Savez nacionalnih manjina regije Doboj. Kako su istaknuli, Grad Doboj čini sve što je u mogućnosti da svi građani, pa tako i nacionalne manjine u Doboju, imaju ista prava i osjećaju se ravnopravnim na cijelom prostoru Grada Doboja. Gospodin Bukejlović i Vasilić poručili su da treba težiti očuvanju jedinstva, različitosti i dostojanstva svakog čovjeka, kako u Gradu Doboju tako i na prostoru cijele BiH.

Zahvaljujući se domaćinima na srdačnom prijemu, članovi Vijeća upoznali su ih sa nadležnostima i aktivnostima Vijeća, te istaknuli važnost daljeg povezivanja Vijeća nacionalnih manjina BiH sa ostalim vijećima nacionalnih manjina u BiH kako bi se zajednički radilo na poboljšanju uvjeta života i rada pripadnika nacionalnih manjina na cijelom prostoru BiH. (kraj)  


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću